úterý 26. července 2016

Návštěva knihovny #5 a #6

Jak už většina z vás nejspíš ví ze včerejšího článku, díky přestavbě bytu mi na čtení a blogování nezbylo moc času, proto přidávám dva díly Návštěvy knihovny dohromady... no co, stejně toho zase až tolik nebude :)

pondělí 25. července 2016

Co se se mnou stalo? Kam jsem zmizela? Moje knihovnička. A tak trochu mimo téma...

Můj nový polštářek <3 ...ano, jsem sovičkofil :D
Tak vážení čtenáři mého blogu, po velice dlouhé době jsem zpět. Když se tak zpětně dívám, poslední knižní recenzi jsem psala na konci června, což je dost šílené. Když porovnám své tempo čtení a psaní recenzí, začínám uvažovat, že je určitě nestihnu dopsat ani do Vánoc (no nic, co jsem si nadrobila, to si taky musím sníst) :D


neděle 24. července 2016

Všechno, úplně všechno | Everything, everything - recenze

Když jsem si pro tuhle knížku vracela do knihovny, moc jsem si od ní neslibovala, protože podobných jednodušších romantických knížek jsem v poslední době přečetla dost. Zároveň jsem ale věděla, že tahle knížka má potenciál být lepší než jen obyčejná romanťárna. Další skutečností, proč jsem knížce moc nevěřila, byl fakt, že v knihovně byla zařazená primárně v dětském oddělení (většina knížek, co si půjčuji je buď v dospěláckém nebo v takovém oddělení pro teenagery). No, ve všech ohledech jsem se spletla, protože tahle knížka byla naprosto skvělá.

čtvrtek 14. července 2016

Me before you - filmová recenze

zdroj
Vím, že bych měla spíš dopsat hned několik recenzí na knížky přečtené při posledním read-a-thonu, ale mám nutnou potřebu se s vámi podělit o skvělý zážitek z filmu, kterého jsem se už od jara nemohla dočkat.  Stále jsem se nemohla rozhodnout, jestli na něj jít do kina, nebo počkat a stáhnout si ho doma. Tak ubíhaly dny a já jsem se rozhodla si film stáhnout pro každý případ, protože jsem si uvědomila, že ho vlastně nutně potřebuju vidět v originále a žádný dabing bych nesnesla. Kdybych měla vypisovat všechny problémy, které jsem vznikly, než jsem se mohla podívat na film, bylo by tona opravdu dlouhé povídání. Takže jenom ve zkratce: V programu našeho městského kina nebylo jasně uvedeno, jestli je film s dabingem. Po asi deseti minutách sledování jsem musela stahovat titulky (anglické samozřejmě). Do mobilu, kde mimochodem nemám žádné volné místo jsem musela zkusit nainstalovat hned několik přehrávačů, aby byl některý z nich schopný přehrát obraz, zvuk i titulky. No a taky jsem nebyla schopná to vydržet, protože to naše malé kino hraje až příští týden. :)

pátek 8. července 2016

Prázdninový read-a-thon | Moje výsledky

Jak všichni asi víte, od minulého pátku probíhal prázdninový read-athon, který pořádala Ada w. z blogu Moje malá knihovna. Tak pojďme si shrnout, kolik jsem toho za ten krátký prázdninový týden stihla přečíst. Moje čtecí plány najdete ZDE. Předem upozorňuji, že jsem kromě čtení provozovala i jiné činnosti např. uklízení, chození ven s kamarádkou, nebo hlavně spaní, takže moje výsledky nebudou nijak oslňující.

pondělí 4. července 2016

Knižní tag: Buď, anebo...

Konečně jsem se chystala vydat nějaký další článek kromě plánované recenze na Mořeplavce, kterého jsem zatím stihla dočíst v rámci Prázdninového read-a-thonu a objevila jsem úplně skvělý TAG na Blogu (bohémské) bohemistky. Autorka si s TAGem dala práci a zkombinovala různé otázky ze zahraničních blogů, které staví na principu vybrat si jednu možnost.

Co bych si zvolila, kdybych měla na výběr...

pátek 1. července 2016

Prázdninový read-a-thon

Konečně nám začaly prázdniny, což je pro knihomoly jedno z nejlepších období, protože je od čtení nevyrušuje škola a jiné podobné starosti. Navíc já osobně mám poslední dobou docela problém se zbytečným sledováním sociálních sítí, které mi žere hromadu času. V součtu všech faktorů jsem v červnu dočetla ubohé čtyři knížky... Rozhodla jsem se s tím o prázdninách konečně něco udělat, takže nápad Ady W. z blogu Moje malá knihovna na Prázdninový read-a-thon mě okamžitě nadchnul. Read-a-thon se koná od dnešního dne tj. pátku 1. 7. 2016 do čtvrtka 7. 7. 2016