pondělí 29. srpna 2016

Když se hra na středověk trochu zvrtne | Saeculum - recenze


Konečně jsem se rozhodla, že povalování a užívání prázdnin bylo dost, a tak jsem se konečně dokopala k sepsání další recenze. Saeculum jsem si už před dlouhou dobou přivlekla domů z knihovny jako pokus. Četla jsem na něj nespočet kladných ohlasů, ale přesto jsem si nebyla jistá, co mám od knížky čekat. Neuvěřitelně mě tedy překvapilo, když jsem necelou pětistovku stránek sfoukla za jedno odpoledne... (to je dost i na rychločtenáře, jako jsem já :D)

úterý 23. srpna 2016

Pandemonium - recenze

Jednou z knížek, které jsem naposledy přitáhla domů z knihovny, byly i dva pokračující díly série Delirium (recenze na první díl zde). Na knížku jsem se těšila už po dočtení Deliria, ale v poslední době jsem její čtení docela odkládala. Jak už jsem asi zmiňovala, první díl měl neskutečně napínavý a otevřený konec. Podle recenzí a komentářů se čtenáři dělí na dva tábory. Tak co já, jak se mi Pandemonium líbilo a do kterého tábora zapadám? Byl druhý díl daleko lepší nebo naopak horší než první?

Bohužel se nelze vyhnout spoilerům na první díl!

pondělí 15. srpna 2016

Láska na druhý pohled | Krycí jméno Verity - recenze

Jak vlastně začalo moje setkání s Verity? Abych tak řekla, úplnou náhodou. Poprvé jsem o knížce zaslechla na nějakém blogu (bohužel si nevzpomenu, který z mých oblíbených blogů to byl) brzy po tom, co knížka vyšla. Myslím, že jsem si tenkrát říkala: To nebude nic pro mě, to nemá cenu a článek s recenzní ani nerozklikla. Taky si uvědomuju, že jsem někde viděla soutěž o tuhle knihu, ale taky jsem ji přešla... pak plynul čas, hodně času... v pondělí jsem šla s mamkou nakupovat a že se cestou stavíme do knihovny, protože mamka musí něco vrátit. Nejdřív jsem litovala, že jsem to netušila dřív, abych mohla vrátit některou dočtenou knížku, ale potom jsem si řekla, že když se jenom kouknu, nic se nestane. V mém oblíbeném T-klubu, kde se nachází asi 90% celé YA literatury v knihovně, jsem v doporučených knihách narazila právě na Krycí jméno Verity. Trochu mě to zmátlo, protože jsem nečekala, že jde o žánr YA. Nakonec jsem to riskla a knížku si se smíšenými pocity odnesla v kabelce :)